Από τον Φεβρουάριο του 2017 το πετυχημένο πληκτρολόγιο Gboard της Google υποστηρίζει και Ελληνικά, μάλιστα πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2017) το Gboard  υποστηρίζει ακόμη και Greeklish. Συγκεκριμένα,  πληκτρολογώντας λατινικούς χαρακτήρες το Gboard τους μετατρέπει αυτόματα σε Ελληνικούς. Για να το ενεργοποιήσετε, επιλέγετε «Greek (abc -> Ελληνικά)» και μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.

 που πληκτρολογείτε στο διάσημο search box κάποιον όρο, η Google σας επιστρέφει κάποια αποτελέσματα, δηλαδή απαντήσεις στο ερώτημα που θέσατε. Το πρώτο αποτέλεσμα είναι το πιο σχετικό κατά την «γνώμη» της Google, με τον ρυθμό συνάφειας να μειώνεται καθώς προχωράμε στα επόμενα αποτελέσματα.

Είναι άξιο λόγου η δυνατότητα  που παρέχετε από την Google και για φωνητική πληκτρολόγηση στα ελληνικά η οποία έχει ενσωματωθεί και στα Google docs. Μιλήστε καθαρά, σε ήσυχο περιβάλλον και θα εκπλαγείτε με το μικρό ποσοστό λαθών που θα χρειαστεί να διορθώσετε στο τέλος της εκφώνησης.

Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα ακουστικά του laptop σας (βρίσκονται συνήθως κοντά στην κάμερα) αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο ικανοποιητικό, όσο με την χρήση ακουστικών με μικρόφωνο (Headset).

Υπολογίζεται ότι η φωνητική πληκτρολόγηση μπορεί να πετύχει έως και 3 φορές ταχύτερη  πληκτρολόγηση ενός κειμένου σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο πληκτρολόγησης.