Υλικά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και από επάνω το κρεμμύδι για να μαραθεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο μαζί με λίγο νερό. Όταν μισοβράσουν ρίχνουμε τον τόνο αφού τον έχουμε λιώσει με πιρούνι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε, το μοσκοκάρυδο, ξύλο κανέλας, και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να πιεί τα υγρά. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Τα ξεπλένουμε με δροσερό νερό και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα πλατύ πυρέξ. Σερβίρονται ζεστά, και με τη σάλτσα χωριστά .