Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και μοσχοκάρυδο

Μακαρόνια με σάλτσα τόνου και μοσχοκάρυδο

διαιτολογος αιγαλεω

Υλικά

1 κιλό μακαρόνια σπαγγετίνη Νο. 10 ή σπαγγέτο Νο. 6
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 ντομάτες μέτριες, κόκκινες, καθαρισμένες από φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες, ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
πιπέρι τριμμένο
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κανέλλα, ξύλο
λίγη ζάχαρη
160 γρ. / 1 κουτί τόνο
λάδι για τη σάλτσα
100-150 γρ. βούτυρο για το κάψιμο των μακαρονιών
200 γρ. (περίπου) τυρί σκληρό, τριμμένο
 
 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και από επάνω το κρεμμύδι για να μαραθεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο μαζί με λίγο νερό. Όταν μισοβράσουν ρίχνουμε τον τόνο αφού τον έχουμε λιώσει με πιρούνι. Αλατίζουμε και προσθέτουμε, το μοσκοκάρυδο, ξύλο κανέλας, και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και να πιεί τα υγρά. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Τα ξεπλένουμε με δροσερό νερό και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα πλατύ πυρέξ. Σερβίρονται ζεστά, και με τη σάλτσα χωριστά .