Τι είναι ο ιδανικός γάμος;

γιογκα καλαμαρια

Ο ιδανικός γάμος είναι ο τρόπος ζωής, μέσα στον οποίο ο άντρας και η γυναίκα συμβιβάζονται να αντιμετωπίσουν το χρόνο και το χώρο από κοινού, για τη δική τους ασφάλεια και για τη ζωή των παιδιών τους. Γάμος είναι ο θεσμός που δε μπορεί να γίνει βαρετός γιατί είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στο χρόνο και το χώρο. Πως μπορεί κάτι να γίνει βαρετό όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε λεπτό της ζωής σας για να συνεχίσει να προχωράει;
Ο θεσμός του γάμου είναι η ειλικρινής, ζωντανή δέσμευση δύο ατόμων. Πρέπει να είναι πιστός στον Θεό, ως την τελευταία του πνοή, μέσα στο χρόνο και στο χώρο, ό,τι κι αν γίνει. Εάν αυτά τα στοιχεία λείπουν, τότε μετατρέπεται σε μια σεξουαλική, σωματική, συναισθηματική σχέση για προσωρινό βόλεμα. Πρόκειται για μια ψυχική πορνεία. Έτσι, μην παρεξηγήσετε το θεσμό του γάμου, την αιτία και τα αποτελέσματα του.
Ο γάμος είναι μια διαδικασία της συγχώνευσης. Αν βάλετε χαλκό και ψευδάργυρο μαζί, θα καταλήξετε με ένα νέο κράμα: ορείχαλκο. Δεν υπάρχει ούτε χαλκός ούτε ο ψευδάργυρος. Στο θεσμό του γάμου, δύο άνθρωποι συγχωνεύονται εντελώς. Χάνουν τις βασικές τους ιδιότητες και γίνονται ένα κοινό κράμα που είναι κοινωνικά γνωστό ως παντρεμένο ζευγάρι, με διαφορετικές αρετές και διαφορετικές αρμοδιότητες στη ζωή.
Ο γάμος είναι ένας θεσμός. Πρόκειται για ένα δημιουργικό θεσμό της ανθρώπινης συνείδησης. Είναι ένα όχημα ενωμένης συνείδησης, ενωμένης ευτυχίας. Είναι η μεγαλύτερη γιόγκα. Όταν παντρεύεσαι, αν αισθάνεστε διαχωρισμό σε κάτι, θα νιώσετε διαχωρισμό παντού. Γιατί οι γάμοι μας διαλύονται; Επειδή αισθανόμαστε διαχωρισμένοι σε ένα κομμάτι και ενωμένοι σε άλλα. Αυτός δεν είναι ο λόγος που ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε. Διαπιστώσαμε, ότι η ατομική συνείδηση δεν βοηθάει τους γάμους.
Ο γάμος είναι ένας θεσμός που βασίζεται στο σεβασμό της λέξης του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γραφές λένε, « Όποιος τιμά η λέξη του γάμου του, θα τιμηθεί ενώπιον του Κυρίου. ”
Οι γάμοι είναι οργανικοί. Θα πρέπει να ζήσουν και να αναπτυχθούν. Ο γάμος είναι μια οργανωμένη, έξυπνη, ταλαιπωρία. Είναι μια δοκιμή του συνολικού ανθρώπινου διαμετρήματος. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο να παραμείνουμε παντρεμένοι. Ο σύζυγος και η σύζυγος δεν μπορεί να είναι αρνητικοί ταυτόχρονα και οι δυο. Όταν ο ένας είναι αρνητικός, ο άλλος είναι θετικός. Ποτέ δεν μπορεί να είναι σταθεροί. Είτε είναι σε διαδρομή προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Ο γάμος είναι το όχημα μιας ενωμένης ψυχής. Οι ψυχές πρέπει να ενωθούν. Θα πρέπει να σας καταλάβω. Πρέπει να με καταλάβετε. Ο Θεός προσφέρει κατανόηση.
Μπορείτε να παντρευτεί ένα (άτομο) ισότιμο . Δεν μπορείτε να παντρευτείτε ένα ισάξιο σώμα . Ο γάμος δεν είναι με ένα σώμα, είναι με μια αξία. Η πλειοψηφία των ανθρώπων υποφέρουν στο γάμο, επειδή έχουν παντρευτεί ένα σώμα, όχι μια αξία.
Μην εστιάζετε στις ελλείψεις και τα μειονεκτήματα του συντρόφου της ζωής σας . Θυμηθείτε τα πλεονεκτήματα και προσθέστε όσο μπορείτε. Μετρήστε τις χάρες σας, τις ευλογίες σας, και να μην ανησυχείτε για το αύριο.