Υπηρεσίες

 

«Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το κουράγιο
κάποιου να είναι πιστός στις πεποιθήσεις του
αλλά το κουράγιο ν’ αλλάξει αυτές τις πεποιθήσεις» Νίτσε

Δείτε Aναλυτικά Tις Yπηρεσίες Mου.

 

ψυχολογος θεσσαλονικη

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Στην ατομική ψυχοθεραπεία δουλεύουμε ένας- προς- έναν, με στόχο να επεξεργαστούμε τα θέματα και τις καταστάσεις που δυσκολεύουν και απασχολούν το θεραπευόμενο. Η συνηθισμένη συχνότητα των συναντήσεων είναι μια φορά την εβδομάδα, ωστόσο, αυτό είναι ανοιχτό προς επεξεργασία ανάλογα με τη διαφορετική φάση και τις ανάγκες του θεραπευόμενου. Η τακτικότητα των συνεδριών, ειδικά το πρώτο διάστημα, βοηθάει το θεραπευόμενο να αποκτήσει μια βάση σταθερότητας και ασφάλειας, ένα σημείο αναφοράς. Η διάρκεια κάθε συνάντησης είναι 60 λεπτά. Στην ατομική θεραπεία ο θεραπευόμενος θέτει έναν στόχο πάνω στον οποίο δουλεύουμε. Κατά την πορεία της θεραπείας οι στόχοι είτε επιτυγχάνονται, είτε τίθενται καινούριοι, είτε τελικά αλλάζουν.

ψυχολογος θεσσαλονικη

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Στην ομαδική ψυχοθεραπεία μια ομάδα ατόμων συναντιέται συστηματικά με τον ψυχοθεραπευτή, ή ακόμη και με ένα ζεύγος ψυχοθεραπευτών. Ο στόχος της ομαδικής θεραπείας είναι να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να παρατηρήσουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται και να επικοινωνήσουν με τα άλλα μέλη της ομάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διαπροσωπικές τους δυσκολίες και τα επώδυνα θέματα και τις καταστάσεις της ζωής τους. Μέσα στην ομάδα δημιουργείται ένα περιβάλλον ασφάλειας, εχεμύθειας και εμπιστοσύνης, στο οποίο ο καθένας μπορεί να δουλέψει και να φτάσει μέχρι το σημείο που κάθε φορά επιθυμεί. Το γεγονός ότι μέσα στην ομάδα το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να σχετιστεί όχι μόνο με το θεραπευτή – ή τους θεραπευτές – αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη, είναι που κάνει την ομάδα ένα περιβάλλον πλούσιο σε εμπειρίες και ερεθίσματα που μπορούν να υποστηρίξουν την προσωπική ανάπτυξη του κάθε μέλους αλλά και τη συνολική ανάπτυξη της ομάδας.

ψυχολογος θεσσαλονικη

Βιωματικά Σεμινάρια

Τα βιωματικά σεμινάρια αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της προσωπικής ανάπτυξης και των ανθρώπινων σχέσεων. Με εργαλεία μας τις τεχνικές και τη φιλοσοφία της ψυχοθεραπείας Gestalt καθώς και το πλαίσιο της ομάδας, δουλεύουμε με στόχο να διευρύνουμε την επίγνωσή μας για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους και τον κόσμο αλλά και με πλευρές του εαυτού μας. Προκειμένου να γίνει αυτό δημιουργείται ένα περιβάλλον ασφάλειας, εχεμύθειας και εμπιστοσύνης ώστε ο καθένας να μπορέσει να ανοίξει και να δουλέψει κομμάτια του εαυτού του.

συνεδριες skype ψυχολογος θεσσαλονικη

Συνεδρίες μέσω Skype - Online Συνεδρίες

Υπάρχει, επιπλέον, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν συνεδρίες ατομικής ψυχοθεραπείας μέσω Skype, κατόπιν συνεννόησης. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις που είτε λόγω διαμονής σε απομακρυσμένες περιοχές - ή ακόμη και σε άλλη χώρα - είτε εξαιτίας άλλων δυσκολιών δεν μπορεί να γίνει η συνεδρία από κοντά. Η διάρκεια της συνεδρίας είναι 60 λεπτά. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν και στα αγγλικά. Για να κλείσετε ένα ραντεβού μέσω skype, μπορείτε να μου στείλετε ένα e-mail στο: stephaniadimitriou@gmail.com, ή να με καλέσετε στο: 6988185676.


ψυχολογος θεσσαλονικη

Διαλέξεις

Διαλέξεις με ποικίλη θεματολογία που στόχο έχουν την ενημέρωση, τον προβληματισμό, τη συζήτηση και την αλληλεπίδραση.

Τι Είναι η Ψυχοθεραπεία Gestalt;

Η ψυχοθεραπεία Gestalt γεννήθηκε το 1951 από τον Fritz Perls και είναι μια σχεσιακή, βιωματική και βαθιά υπαρξιακή προσέγγιση. Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που στοχεύει στην αύξηση της επίγνωσης και στην επαφή με το εδώ και τώρα.. Αυτό σημαίνει ότι η ψυχοθεραπεία Gestalt είναι μια διαδικασία ανακάλυψης, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η σχέση του θεραπευτή με το θεραπευόμενο. Έτσι, μέσα στις συνεδρίες εξερευνούμε πώς ο καθένας έρχεται σε επαφή με τον κόσμο του, πώς ανταποκρίνεται στις καταστάσεις της ζωής του και πώς το παρελθόν και το παρόν επιδρούν στη ζωή του στο εδώ και τώρα. Αυτό γίνεται μέσα από τη δημιουργία της ειλικρινούς και αυθεντικής σχέσης του θεραπευτή με το θεραπευόμενο, ο οποίος παρατηρεί τι συμβαίνει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Με τον τρόπο αυτό ο θεραπευόμενος αποκτά μεγαλύτερη επίγνωση. Ακόμη, η ψυχοθεραπεία Gestalt είναι μια ολιστική προσέγγιση. Αντιμετωπίζει, δηλαδή το θεραπευόμενο σαν μια ολότητα: δίνοντας την ίδια προσοχή στις σκέψεις, το σώμα και τα συναισθήματά του και αγκαλιάζοντας όλα όσα είναι, ήταν και μπορεί να γίνει.


Σε ποιους απευθύνεται;

Η θεραπεία Gestalt χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις και έχει πολλαπλούς στόχους. Επομένως, δεν περιορίζεται μόνο σε όσους υποφέρουν από σωματικά, ψυχολογικά ή ψυχοσωματικά προβλήματα. Είναι μια προσέγγιση που, εξαιτίας του υπαρξιακού της χαρακτήρα, βοηθάει πολύ και στις υπαρξιακές αγωνίες που είναι σύμφυτες με την ανθρώπινη φύση. Είναι, κλείνοντας, μια προσέγγιση που απευθύνεται σε όλους όσους ψάχνουν να αναπτύξουν το δυναμικό τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.