Αρμονική Επικοινωνία – Κουνταλίνι Γιόγκα

κουνταλινι γιογκα περαια

Σκοπός κάθε επικοινωνίας είναι η ανάταση.  Ο Γιόγκι Μπάτζαν ορίζει ένα είδος επικοινωνίας που ονομάζεται:

Poke – αναμόχλευσε.  Φέρε το δίδυμο καρδιά – νους να επικεντρωθεί στο άτομο.  Κάνε ερωτήσεις προκειμένου να ερευνήσεις.

Provoke – προκάλεσε.  Αναμόχλευσε όσα ανακάλυψες κατά τύχη μαζί με τα αποτελέσματα της αναμόχλευσης.  Κάνε ερωτήσεις που  να συνεγείρουν μια βαθύτερη απάντηση σχετικά με το βάθος της κατάστασης.  Κατανόησε και χαρτογράφησέ το.

Confront – αντιμετώπισε.  Πάρε τα ηνία του τσάκρα και της αύρας  μίλα ευθέως και χωρίς να επιτρέπεις στο άτομο να χάνει τη συγκέντρωση.  Προκάλεσε άμεσα τη συνήθεια, όχι το άτομο.

Elevate – ανύψωσε.  Ανύψωσε το άτομο, ανυψώνοντας την ενέργεια, προβάλλοντας την ακτινοβολία σου και κυβερνώντας τα ανώτερα κέντρα.  Η μεταμόρφωση βασίζεται στην έμπνευση και την υποστήριξη, καθώς και την προσφορά ελπίδας.

 

Μην ξεχνάς το τελευταίο βήμα!

 

Κανόνας Πρώτος

Επικοινωνείς, για ένα καλύτερο αύριο, όχι για να χαλάσεις το σήμερα.

Κανόνας Δεύτερος

Ο,τι πεις θα ζει για πάντα.  Και θα πρέπει να ζήσεις μέσα από αυτό.  Για το λόγο αυτό, φρόντισε να μη χρειαστεί να ζεις στη λάσπη της επικοινωνίας σου.

Κανόνας Τρίτος

Μια λάθος λέξη μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό απ’ όσο μπορείς να φανταστείς ή να υπολογίσεις.

Κανόνας Τέταρτος

Ο έναρθρος λόγος είναι μια ευκαιρία για επικοινωνία.  Μην τον μετατρέπεις σε πόλεμο.

Κανόνας Πέμπτος

Όταν επικοινωνείς, πρέπει να επικοινωνήσεις ξανά.  Μην κάνεις το δρόμο δύσβατο.

 

Η Αρμονική Επικοινωνία είναι η βάση για οτιδήποτε χρειάζεσαι σε αυτόν τον πλανήτη και μετά.  Ακόμα κι αν υμνείς το Θεό με δυσαρμονικό τρόπο, όχι μόνο θα σε μισούν οι φίλοι σου, αλλά και οι άγγελοι δεν θα έρθουν να σε σώσουν.

Για το λόγο αυτό, αν ποτέ καταλάβεις ότι το έχεις κάνει, υπάρχουν τρόποι να το διορθώσεις:

 

  • έχω μάθει ότι ο καλύτερος τρόπος να βελτιώνεις την επικοινωνία σου είναι να στέκεσαι μπροστά στον καθρέφτη και να μιλάς στο είδωλό σου.  Κατόπιν, απαντάς για λογαριασμό του ειδώλου, σα να επρόκειτο για μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

 

  • ο άλλος τρόπος, είναι να κουβαλάς μαζί σου το κασετόφωνο και να καταγράφεις όλα όσα λες στη διάρκεια της μέρας (να έχεις πάρει άδεια από εκείνους με τους οποίους μιλάς!).  το βράδυ κάθισε κι άκουσε την κασέτα.  Τότε θα καταλάβεις πόσο προσβλητικός, νευρωτικός κι απάνθρωπος ήσουν.  Άκουσέ το δυνατά.  Δημιούργησε αρμονική επικοινωνία μέσα από την ίδια σου την καταγραφή.  Ονομάζεται «υπνωτική επικοινωνία αυτό-διόρθωσης».

 

Γιόγκι Μπάτζαν