Οι 3 Βαθμοί Του Ρέικι

ρεικι πυλαια

Στον 1ο Βαθμό μυείσαι στην ενέργεια του Ρέικι και έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου. Μαθαίνεις να τοποθετείς τα χέρια σου σε διαφορετικά σημεία του σώματός σου και να δουλεύεις με την ενέργεια του Ρέικι, στέλνοντας αγάπη και φως. Αποκτάς αντίληψη του σώματός σου.

Στον 2ο Βαθμό έρχεσαι σε επαφή με το νοητικό και το συναισθηματικό σου σώμα. Μαθαίνεις τη χρήση των συμβόλων, εκπαιδεύεσαι να καθαρίζεις από βαθιές αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, από παλιά πρότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις που σε βασανίζουν και δεν σε αφήνουν να ολοκληρώσεις το σχέδιο της ζωής σου.

Στον 30 βαθμό μέσω της 3ης μύησης βιώνεις την ένωσή σου με τον Ανώτερό σου Εαυτό, με το θείο σου κομμάτι, και διανύεις το μονοπάτι που σε οδηγεί σε αυτόν. Αρχίζεις  να έχεις επαφή με το Ανώτερο κομμάτι σου, τους Πνευματικούς δασκάλους, τους Αρχαγγέλους και να εμπιστεύεσαι την καθοδήγησή τους. Εξοικειώνεσαι με τη συμπαντική ενέργεια της αγάπης.

Στη συνέχεια κι όταν θα είσαι έτοιμος, αυτά καλείσαι να τα διδάξεις, να τα μεταφέρεις, να τα μεταλαμπαδεύσεις σε άλλους ανθρώπους, κρατώντας μέσα σου το φως και την αγάπη. Καλείσαι να βοηθήσεις κι άλλους να βρουν το δικό τους φωτεινό μονοπάτι.

Παίρνοντας τον 30 βαθμό, γίνεσαι πιο υπεύθυνος και για τη δική σου πνευματική εξέλιξη. Όσο προχωράς κι εξελίσσεσαι, όσο μαθαίνεις, γίνεσαι φάρος φωτεινός για τους ανθρώπους γύρω σου. Καμία μάθηση δε σταματά, όσα πτυχία και μυήσεις κι αν πάρεις. Ο τρίτος βαθμός απλά σε βοηθάει να ανακαλύψεις αυτό που έχεις ήδη μέσα σου.

Ο δρόμος του δασκάλου είναι ο δρόμος της καρδιάς. Συμπεριφέρεσαι και δρας σαν «δάσκαλος» μόνο με τη βοήθεια της καρδιάς σου.

Ο Τρίτος Βαθμός χωρίζεται σε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια. Το πρώτο περιλαμβάνει έναν ενεργειακό συντονισμό υψηλότερων δονήσεων από αυτών των δύο προηγούμενων βαθμών. Διδάσκεται το σύμβολο του Μάστερ Δασκάλου και συμπεριλαμβάνονται προχωρημένες τεχνικές ενεργοποίησης και εξισορρόπησης της ενέργειας, για θεραπεία, προσωπική ανάπτυξη, αλλά πάνω από όλα για πνευματική εξέλιξη. Σε αυτό το επίπεδο έρχεται ο εκπαιδευόμενος σε αρμονική επαφή με τον πνευματικό του φορέα και τον Πνευματικό Εαυτό του.

Το δεύτερο σεμινάριο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες οδηγίες για τις διαδικασίες της μύησης του Πρώτου, του Δεύτερου και του Τρίτου Βαθμού, και ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη διδασκαλία ενός σεμιναρίου Reiki. Συζητούνται διάφορα θέματα που αφορούν στην ηθική αλλά και στην πρακτική ευθύνη ενός δασκάλου, καθώς και τις προκλήσεις που συνοδεύονται από την απόφασή του να «είναι» Reiki.