Οι ορθοδοντικές υπηρεσίες που παρέχονται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες γίνονται εύκολα και γρήγορα με σύγχρονες μεθόδους είτε πρόκειται για προκαταρτική (κινητοί μηχανισμοί) είτε για κύρια (σταθεροί μηχανισμοί – «σιδεράκια», brackets) ορθοδοντική θεραπεία. Οι σταθεροί μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα να είναι στο χρώμα του δοντιού – λευκό στις περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι επιθυμούν μια αισθητική εικόνα.

Το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθηθεί καθορίζεται μετά από αναλυτική μελέτη των εκμαγείων του στόματος και των ακτινογραφιών, και γίνεται έλεγχος της εξέλιξης του κάθε περιστατικού με νέα εκμαγεία και φωτογραφίες σε διάφορα στάδια της θεραπείας μέχρι το τέλος της.

Σε ασθενείς με σκελετικής φύσης προβλήματα στις γνάθους εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα συνδυασμένης χειρουργικής και ορθοδοντικής θεραπείας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης ορθοδοντικών εμφυτευμάτων, τα οποία είναι στηρικτικές μονάδες που εφαρμόζονται προκειμένου να επιτευχθεί γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική μετακίνηση των δοντιών.

3 κακές συνήθειες που επηρεάζουν την υγεία των δοντιών σας

Δεν πλένετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα & δεν χρησιμοποιείτε νήμα δοντιών

Δεν επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας για τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Μασάτε πάγο ή άλλα σκληρά τρόφιμα, μια συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει τον σμάλτο των δοντιών.

Ρωτήστε μας

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε σε ότι αφορά την φροντίδα των δοντιών σας και εν γένει την στοματική σας υγιεινή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ