ΑΡΘΡΑ2018-03-14T20:51:47+02:00

ΑΡΘΡΑ

Γενική αρθρογραφία – Χρήσιμα άρθρα – Νέα – Δημοσιεύματα

Ορθοδοντική

Οι ορθοδοντικές υπηρεσίες που παρέχονται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες γίνονται εύκολα και γρήγορα με σύγχρονες μεθόδους είτε πρόκειται για προκαταρτική (κινητοί μηχανισμοί) είτε για κύρια (σταθεροί μηχανισμοί – «σιδεράκια», brackets) ορθοδοντική θεραπεία.

Γέφυρες

Γέφυρα είναι μία ακίνητη προσθετική εργασία που αντικαθιστά ένα ή περισσότερα δόντια που λείπουν και στηρίζεται σε δύο τουλάχιστον γειτονικά φυσικά δόντια – στηρίγματα. Πιο μεγάλες σε έκταση γέφυρες μπορούν να γίνουν ανάλογα με τον αριθμό των δοντιών που έχουν αφαιρεθεί και των δοντιών που θα χρησιμοποιηθούν σαν στηρίγματα.

Στεφάνες

Στεφάνη είναι η αποκατάσταση που καλύπτει ολόκληρη τη μασητική επιφάνεια αλλά και τις πλευρικές επιφάνειες του δοντιού και προστατεύει από πιθανό κάταγμα δοντιού κατά την μάσηση.

Ολοκεραμικές Στεφάνες

Οι ολοκεραμικές στεφάνες, ή αλλιώς ολοκεραμικές θήκες, είναι κατασκευασμένες από έναν πορσελάνινο σκελετό που καλύπτεται με ειδικό κεραμικό υλικό. Η απουσία μεταλλικού σκελετού χαρίζει άψογη αισθητική απόδοση και φυσικότητα σε αυτές τις αποκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν πλέον να μιμηθούν την διαφάνεια και τον ιριδισμό του φυσικού δοντιού.

Στεφάνες Ζιρκονίου

Η ζιρκονία είναι ένα καινοτόμο σύστημα για την αισθητική προσθετική αποκατάσταση χωρίς μεταλλικό σκελετό. Το υλικό αυτό παράγεται με την βοήθεια της πλέον σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας κομπιούτερ CAD/CAM.

Περιοδοντολογία

Η περιοδοντίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των ιστών που περιβάλλουν και στηρίζουν τα δόντια. Η φλεγμονή εκτείνεται σε βάθος στους ιστούς και σταδιακά παρατηρείται αποκόλληση των ούλων από τα δόντια και καταστροφή του οστού που στηρίζει τις ρίζες των δοντιών.

Ρωτήστε μας

Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε σε ότι αφορά την φροντίδα των δοντιών σας και εν γένει την στοματική σας υγιεινή.

Go to Top