Υπηρεσίες Φυσικοθεραπευτηρίου

Δείτε αναλυτικά όλες τις υπηρεσίες του φυσικοθεραπευτηρίου μας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
φυσικοθεραπεια ηλιουπολη

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό

Επιλέγουμε πάντα την καλύτερη ποιοτικά λύση, πολλές φορές η δυσκολότερη ιατρικά επιλογή οδηγεί ευκολότερα σ’ένα υψηλού επιπέδου αποτέλεσμα.

2019-04-16T14:45:28+02:00

Μυοσκελετικά προβλήματα

Μυοσκελετικά προβλήματα Η αλλαγή του τρόπου ζωής και εργασίας του σύγχρονου ανθρώπου έχει επιφέρει μια σειρά από αλλαγές που ως αποτέλεσμα έχουν την αύξηση των μυοσκελετικών προβλημάτων και τη μείωση της ποιότητας της ζωής του. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στις σύγχρονες κοινωνίες εξαιτίας τους [...]

2019-04-16T14:48:05+02:00

Αθλητικές Κακώσεις

Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη της θεραπείας και στην σύγχρονη οδοντιατρική είναι η πρώτη προτεραιότητα καθώς μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να χρειαστούμε εκτεταμένες οδοντιατρικές παρεμβάσεις. Στο οδοντιατρείο μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη, καταρτίζοντας μαζί με τους ασθενείς μας αναλυτικό πρόγραμμα προγραμματισμένων επισκέψεων έτσι ώστε να αποφύγουν το κόστος κάποιας πιθανής εκτεταμένης οδοντιατρικής θεραπείας.

2019-04-16T14:49:59+02:00

Παθήσεις Αρθρώσεων

Παθήσεις Αρθρώσεων Οι παθήσεις των αρθρώσεων είναι από τις συχνότερες παθήσεις του ανθρώπου και προκαλούν συνήθως πόνους και παραμορφώσεις. Πράγματι, επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι 1 στους 3 ασθενείς που έρχονται στο ιατρείο του παθολόγου ή του γενικού γιατρού πάσχουν από κάποια νόσο των αρθρώσεων. [...]

2019-04-16T14:53:20+02:00

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας » Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), επίσης γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας ή διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη καταστρέφονται. Αυτή η καταστροφή διαταράσσει την [...]

2019-04-16T14:55:50+02:00

Τενοντίτιδα

Τενοντίτιδα Τενοντίτιδα » Ο τένοντας είναι ένα «κορδόνι» που συνδέει το μυ με το οστό. Η τενοντίτιδα είναι συχνά αποτέλεσμα φθοράς που συμβαίνει με την πάροδο των ετών. Ουσιαστικά υπάρχουν 3 είδη τενοντίτιδας: 1. οξεία τενοντίτιδα σε ένα ήδη «ταλαιπωρημένο» από υπερχρήση τένοντα (λόγω αθλητικών [...]

2019-04-16T14:57:37+02:00

Εγκεφαλικό επεισόδιο

Η επανορθωτική οδοντική περιγράφει την κατηγορία οδοντιατρικών πρακτικών που είναι ως επί το πλείστον ελάχιστα παρεμβατικές και αποσκοπούν στην θεραπεία ενός η περισσότερων δοντιών ώστε να διατηρηθούν στον οδοντικό φραγμό.

Φωτογραφίες μηχανημάτων

Δείτε φωτογραφίες μηχανημάτων πριν και μετά στο φυσικοθεραπευτήριο μας στην Ηλιούπολη.

Συχνές Ερωτήσεις

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούμε από πελάτες μας.

Η έννοια των λέξεων «Φυσικοθεραπεία» και «Φυσιοθεραπεία» είναι ταυτόσημη, απλά η λέξη «Φυσιοθεραπεία» χρησιμοποιείται χάριν συντομίας. Φυσικοθεραπεία λοιπόν ονομάζεται η επιστήμη και τέχνη του να θεραπεύεις με φυσικά μέσα.
Η φυσικοθεραπεία συμβάλλει ενεργά στην ανακούφιση από τον πόνο και στην πρόληψη και αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων. Επίσης βελτιώνει τη φυσική απόδοση, την ανεξαρτησία κίνησης βοηθώντας στην πρόληψη τραυματισμών.
Θα πρέπει να έχετε μαζί σας ό,τι ιατρική διάγνωση και εξέταση έχετε πραγματοποιήσει (πχ. ακτινογραφίες, μανγητική, γνωματεύσεις κλπ.) καθώς και τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων. Επίσης, καλό θα ήταν να φοράτε άνετα ρούχα, αναλόγως την περιοχή που πρόκειται να θεραπευτεί, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από τον φυσικοθεραπευτή.
Ένα είδος ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται θεραπευτικά είναι η ηλεκτρομαγνητική, η οποία ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα κύματα μετάδοσης ραδιοφώνου-τηλεόρασης. Δεν έχει καμία επιβλαβή επίδραση γιατί έχει την καθορισμένη θεραπευτική διάρκεια.
Άλλα είδη ενεργειών που χρησιμοποιούνται είναι ο υπέρηχος, που είναι ηχητικά κύματα που δεν μπορούμε να ακούσουμε (μηχανικά κύματα), τα μαγνητικά πεδία, κύματα του φωτός ή κοντά στο φάσμα του (Lazer).
Όλα αυτά είναι συμβατά με τον οργανισμό και δεν τον βλάπτουν.