Πρόκειται για μια μη-επεμβατική ιατρική θεραπεία που περιλαμβάνει πολλαπλούς νυγμούς, πολλά τσιμπήματα δηλαδή μέσω των οποίων εγχέεται κάτω από το δέρμα ένα διάλυμα με συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που επιλέγει κάθε φορά ο ιατρός για να αντιμετωπίσει το εκάστοτε πρόβλημα (όπως κυτταρίτιδα, τοπικό λίπος, χαλάρωση και γήρανση του δέρματος κλπ).
Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά.
Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρωπίνου σώματος. Έτσι, εύκολα βρίσκουμε θεραπείες που εφαρμόζονται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο υπόλοιπο σώμα όχι πάντα με τον ίδιο θεραπευτικό σκοπό.
Όπως είπαμε, αυτό εξαρτάται από το είδος του υλικού που θα εγχύσουμε και σε τι βάθος θα γίνει αυτή η έγχυση.
Η μεσοθεραπεία είναι μια ενέσιμη θεραπεία.
Αυτό αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς ανθρώπους που φοβούνται τις βελόνες, γιατί οι βελόνες τσιμπάνε και πονάνε. Ο ιδανικός τρόπος θα ήταν να μπορέσουμε να περάσουμε τα συστατικά που θέλουμε κάτω από το δέρμα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βελόνα.
Δεν μπορούμε βέβαια απλά να αφήσουμε το διάλυμα πάνω στην επιδερμίδα και να περιμένουμε να απορροφηθεί κάποια στιγμή, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η επιδερμίδα είναι ένας φραγμός φτιαγμένος από τη φύση ώστε να εμποδίζει οτιδήποτε απ’έξω να εισέρχεται στο σώμα και να αποτρέπει επίσης την απώλεια των εσωτερικών συστατικών του σώματος προς το περιβάλλον.
Πώς θα ξεπεραστεί η επιδερμίδα χωρίς βελόνα; Διάφοροι τρόποι όντως υπάρχουν (όπως το υψίσυχνο ρεύμα, οι υπέρηχοι, η ιοντοφόρηση και άλλες θεραπείες ή συνδυασμοί αυτών), όμως το ποσοστό του υλικού που τελικά διαπερνά την επιδερμίδα καθώς και το βάθος διείσδυσης του υλικού είναι στις περισσότερες περιπτώσεις εξαιρετικά χαμηλό και σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με την ενέσιμη μεσοθεραπεία.
Εν κατακλείδι, η μη-ενέσιμη μεσοθεραπεία υπάρχει αλλά υστερεί ΠΟΛΥ σε σύγκριση με την ενέσιμη, δηλαδή την κλασική μεσοθεραπεία.

Ρωτήστε Με

Είμαι εδώ για να σας λύσω οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ